Becsavarható fűtőtest

Becsavarható fűtőtest

A becsavarható fűtőtestek helytakarékos és költséghatékony megoldást jelentenek a folyadékok közvetlen fűtésére. Előnyük a nagy fajlagos teljesítmény, kis helyigény, egyszerű beépíthetőség, hosszú élettartam, szabályozhatóság és a nagy üzembiztonság.

A becsavaros fűtőtestek üzembiztonsága érdekében a fűtőtesteket védeni kell a hőelvitelt biztosító közeg nélküli, száraz üzemállapottól, ill. a túlmelegedéstől. A gázok melegítéséhez használt fűtőtesteknél – a viszonylag kicsi hőelvitel miatt, a megfelelő hővédelem mellett is – csak alacsony felületi terhelésű fűtőtestet szabad használni.

Kivitel: szabályzás nélkül, vagy hőmérséklet szabályzóval, vagy hőmérséklet szabályzóval és biztonsági korlátozóval

Méretek és jellemzők: itt

Alkalmazási területek:

Folyadékok (víz, hőközlő olajok, agresszív kémiai hatású folyadékok stb.), gázok (levegő, füstgázok stb.) melegítése, ahol a hőmérséklet emelését elektromos fűtőtestekkel lehet megvalósítani. Tartályok, átfolyó melegítők fűtése.

Meglévő napelemes rendszer, vagy vezérelt áramvételezési lehetőség (éjszakai áram) esetén hatékony megoldás lehet fűtés rásegítéshez, HMV előállításhoz a puffertároló tartály fűtésével, vagy átfolyó melegítő segítségével.