Átfolyó melegítő

Az átfolyó melegítők valójában fűtőtestekkel szerelt csőszakaszok megfelelő méretű be és kimeneti csatlakozókkal ellátva, melyek lehetnek menetes, vagy karimás kialakításúak. A fűtőtestek beépítésének tekintetében az átfolyó melegítők léteznek kompakt kivitelben, ahol a fűtőtest hegesztéssel, vagy keményforrasztással van rögzítve a házhoz, ill. lehetnek karimás, vagy becsavarható fűtőtesttel szerelt egységek, melyek nagy előnye a fűtőtest cserélhetősége a fűtőegység házának megbontása nélkül.

 Az átfolyó melegítők üzembiztonsága érdekében a fűtőtesteket védeni kell a hőelvitelt biztosító közeg nélküli, száraz üzemállapottól, ill. a túlmelegedéstől. A gázok melegítéséhez használt fűtőtesteknél – a viszonylag kicsi hőelvitel miatt, a megfelelő hővédelem mellett is – csak alacsony felületi terhelésű fűtőtestet szabad használni.

Jellemző anyag: rozsdamentes acél.

Kérjen ajánlatot egyedi igényeire:  Ajánlatot kérek

Alkalmazási területek:

Folyadékok (víz, hőközlő olajok, agresszív kémiai hatású folyadékok stb.), gázok (levegő, füstgázok stb.) melegítése, ahol a hőmérséklet emelését elektromos fűtőtestekkel lehet megvalósítani. Meglévő napelemes rendszer, vagy vezérelt áramvételezési lehetőség (éjszakai áram) esetén hatékony megoldás lehet fűtés rásegítéshez.